Kosár A kosarad üres és éhes :(
 • I PINK PANDA PINK PANDA

 • 28 napos garantált
  elégedettségi garancia
  #
 • Cruelty Free
  termékek.
  #
 • Ingyenes és Szuper
  Tippek és trükkök
  #

Lammily az élethű Barbie

Idén márciusban hatalmas vihart kavart Nickolay Lamm kezdeményezése, mikor megalkotta az első élethő, és normál arányokkal rendelkező Barbie babát. Az amerikai statisztikák alapján meghatározta az átlagos magasságot, súlyt és méreteket ezután pedig egy 3D-s nyomtató segítségével megalkotta a babát. Művészek segítségével pedig olyan hajat, sminket és ruhákat adott rá mint amilyen az eredeti Barbi babán láthatóak:

A fiatalembert a korábbi években bemutatott kampányok inspirálták amelyek bemutatták hogy nem létezhet olyan nő akinek olyan teste van mint Barbinak. A Barbi alak nem valósítható meg több belső szerv és bordák eltávolítása nélkül. A feltaláló elborzadt hogy ilyen példákat mutatnak a gyerekeknek és elhatározta hogy ő maga fog ezen változtatni.

A kezdeményezés olyan jól sikerólt hogy több ezer szülő szerette volna megvásárolni ezt a babát a gyermekeiknek. Így elindult az adománygyűjtés és fél év alatt sikerült a gyártáshoz szükséges összeget összegyűjteni.

A baba azért tetszett meg a szülőknek mert a természetességet tanítja a gyerekeknek. A tökéletes Barbie babával ellentétben normál arányokkal rendelkezik, illetve hegekkel és hízási csíkokkal is fel lehet matricázni a babát.

Ezután már csak arról kellet megbizonyosodni hogy a gyerekeknek is tetszik az ötlet. És nem túl nagy meglepetéssel a gyerekek imádják. Közelebb érzik magukat hozzá az élethű felépítése miatt.

Videót is készítettek egy iskola másodikos tanulóival, arról hogy reagálnak a babára amikor először látják. Több diák a rokonait vélte felfedezni a babában, illetve sokkal élethűbbnek találták mint más babákat. 

Te mit gondolsz erről? Írd meg véleményed a facebook oldalunkon! :)

27. 11. 2014